maanantai 7. joulukuuta 2009

Itsenäisyysjuhla 5.12.2009

Vietimme Suomen itsenäisyysjuhlaa lauantaina 5.12. Päivä oli väärä, koska saimme kutsun toisiin juhliin (hollantilaisten poikien Sinterklaas -juhlaan) 6.12. Järjestimme juhlat täällä mun luona Annin kanssa, koska kämppä oli taas kerran tyhjillään. Kutsuimme noin 20 vierasta, mutta lopulta täällä oli varmaan vähintään 25 vierasta. Juhlat onnistuivat tosi hyvin! Meillä oli pukukoodina "parhaat päälle" ja lähes kaikki olivat oikeasti pukeutuneet parhaimpiinsa. Osa oli jopa käynyt ostamassa meidän juhlaa varten uudet vaatteet! Kuinka ihania kavereita meillä täällä onkaaan.. :)

Aloitimme järjestelyt leipomalla pullaa. Onneksi äiti oli tuonut tullessaan kaardemummaa, kanelia ja kuivahiivaa, koska pullat onnistuivat hyvin. Otin kuvia leipomisesta, koska me joudutaan esittämään jonkun perinteisen ruoan valmistus meidän gastronomiakurssilla. Ajateltiin, että saadaan tässä kaksi kärpästä yhdellä iskulla; pullaa juhliin ja kuvia kurssin
työhön.
Koska meillä ei ollut kaulinta, keksimme viinipullolle uuden käyttötarkoituksen. Toimii!


Paljon voita, sokeria ja kanelia. "Nyt ei tehdä mitään terveyspullia", oli meidän motto.



Vähän pimeitä kuvia, eikä pullat ehkä mitään kauneimpia, mutta hyviä ne oli silti! ;)

Pullan lisäksi meillä oli tarjolla äitin tuomia ruisnappeja (joita olen joutunut säästämään näin pitkään!), joihin tein päälle savulohitäytteen. Anni teki patonkipaloja, joissa oli kinkkua ja tuorejuustoa päällä sekä hyviä cocktailtikkuja, joissa oli viinirypäleitä, juustoa ja nakkipaloja. :) Tietenkin myös Fazerin suklaata - jota olen myös säästellyt äidin visiitistä asti.



Vieraita; vasemmalla olevat kaksi tyttöä ovat Miloun (3. vasemmalta) vieraita Hollannista. Milousta oikealle Caro, Kathi, kolmas Miloun kaveri ja viimeisenä Leenamaria.

Vasemmalla Carrie USAsta (johon tutustuin Lissabonin matkalla), Anni ja Caro.

Ja illan emännät :)

1 kommentti:

  1. ihanat emännät ja houkuttelevan näköinen pöytä. Täytyy ihailla teidän viitseliäisyyttä ja ahkeruutta. Ja onneksi suklaata on vielä jäljellä, mulla oli sitä varmaan pari kiloa tuliaisina!

    VastaaPoista