maanantai 26. lokakuuta 2009

Aurinkoinen lokakuun loppu

Lokakuun viimeiset päivät ovat olleet aurinkoisia. Koko viime viikonlopun oli aurinkoista ja +28C, tänään maanantaina +25C ja aurinkoista. Kuten arvata saattaa - olen ollut rannalla. Koska maanantait on mulla vapaita, menin rannalle heti jumppatunnin ja suihkun jälkeen ja kaverit saapuivat sinne myöhemmin suoraan luennoilta. Naureskelinkin heille, että on tämä opiskelijan elämä rankkaa; mun piti oikein miettiä, että menenkö tänään shoppailemaan vai rannalle - mutta päädyin rannalle hyvän sään vuoksi. Joutuu tekemään tosi raskaita päätöksiä... :D Mutta täytyy myöntää, että otin rannalle mukaan espanjankirjat, että tulisi vähän opiskeltuakin. Menneet aikamuodot espanjaksi tuntuvat niin vaikeilta! Tuntuu, ettei niitä voi ikinä oppia.

Mun kämppäkaverit kertoivat, että tämä on poikkeuksellisen lämmin syksy. Ei normaalisti ole näin lämmintä lokakuussa. Ilmaston lämpeneminen varmaankin syynä.. Ei siis sinänsä hyvä asia, mutta saa kai siitä vähän iloitakin, kun normaalisti viettää kaikki syksyt pimeässä ja sateisessa Suomessa?! Mikä hassuinta, niin nämä paikalliset pukeutuvat jo talvisaappaisiin, farkkuihin ja takkeihin - siis normaaleihin syysvaatteisiin. Kerroin Monicalle (kämppikselleni), että kävimme meressä uimassa. Hän totesi, että siellä ei varmasti ollut yhtään espanjalaista uimassa - pelkästään vaihtareita. Heille nyt on jo talvi. Hän käy kuulemma meressä uimassa vain kesä-, heinä,- ja elokuussa. Ei edes syyskuussa, vaikka sää oli syyskuussakin mitä mahtavin! Pakko vielä kertoa, että hän lähtee marraskuun alussa Tukholmaan ystävänsä luokse, joka on siellä Erasmus vaihtarina. Hän on jo pitkään kierrellyt kauppoja ja etsinyt lämpimiä vaatteita sinne, koska siellä on "muy frio, muy frio!" (tosi kylmä). Yritin kutsua hänet Suomeenkin, mutta hän suostuu tulemaan vain kesällä. Miksiköhän?! :D

Odotan jo kovasti keskiviikkoa, koska äiti tulee vierailulle sillon. En ole vielä juurikaan tehnyt mitään turistikierroksia Valenciassa, joten nyt on mullakin vihdoin hyvä tilaisuus katsastaa kaikki "pakolliset" turistikohteet. Olen myös selvitellyt hyviä ravintoloita, joissa voidaan käydä syömässä. Aion luultavasti jättää joitain luentoja pois äidin vierailun aikana, että saadaan enemmän yhteistä aikaa. Täällä ei ole luentopakkoa, joten se ei ole ongelma. Onneksi olen tähän asti käynyt melkein jokaisella luennolla, niin ei tarvitse potea huonoa omatuntoa :)

Joten siis äiti: Bienvenido!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti