tiistai 27. lokakuuta 2009

Uintitreenit espanjaksi

Olipa mielenkiintoinen kokemus tänään: ensimmäiset uintitreenit espanjaksi. Onnistuin vihdoinkin kirjautumaan uintitreeneihin (kaikki ryhmät ovat tähän asti olleet täynnä). Uintitreenit olivat kampusalueen uimahallissa. Oli muuten ihan hyvä treeni, mutta näiltä espanjalaisilta puuttuu kyllä totaalisesti organisointikyky. Menin uimahallin allasosastolle ja huomasin, että siellä oli monta eri opettajaa/valmentajaa ympäri hallia. En tiennyt kuka mahtaisi olla oma valmentajani, joten jäin seisoskelemaan altaan reunalle. Lähelleni alkoi valua sen näköistä porukkaa, että hekin olivat tulossa uintitreeneihin. Opettaja saapui normaaliin espanjalaiseen tapaan hieman myöhässä. Hän ei tervehtinyt eikä sanonut muutenkaan meille yhtään mitään. Menin kysymään, mahtaako nimeni olla hänen papereissaan ja olenko edes oikeassa paikassa. Löytyihän se nimi sieltä listasta.

Hyppäsin altaaseen muiden perässä ja lähdin uimaan lämmittelyuintia. Kevyet 400m alkulämmittelyä. Meitä oli varmasti 30-40 henkeä (!!) uintiryhmässä ja meille oli varattu kolme rataa. Porukan uintitaso vaihteli alloittelijasta lähes kilpauimariin, mutta meitä ei mitenkään jaoteltu vauhdin/taidon mukaan. Vaikka olen todella huonossa kunnossa ja viimeisistä kunnon uintitreeneistä on jo tovi (en edes uskalla laskea, varmaan ainakin 7 vuotta!), jouduin kokoajan hidastamaan tahtia, etten törmäisi muihin. Hyvä puoli oli, että tunsi itsensä hyväksikin uimariksi! :D

Alkulämmittelyn jälkeen uimme 600m vapaauintia, sen jälkeen 600m pelkkiä käsivetoja uintilajeja vaihdellen. Tämän jälkeen oli tarkoitus uida vielä 600m lajeja vaihdellen. Itse ehdin uimaan tästä vain 400m, kunnes huomasin, että porukka oli yllättävästi vähentynyt. Huomasin, että kello oli 16 ja opettajakin oli huomaamattomasti siirtynyt jo seuraavan ryhmän luokse - sanomatta sanaakaan! Kauankohan olisin uinut siellä lähes yksinäni, jos en olisi huomannut katsoa kelloa? :D Uskomatonta - ei treenejä voi lopettaa ilmoittamatta uimareille!! Espanjassa kaikki on mahdollista.

Ja sitten pieni espanjan kielikurssi:

La braza=rintauinti, crawl=vapaauinti, espalda=selkäuinti. Nämä kolme sanaa OLISI kannattanut katsoa sanakirjasta ennen treeneihin menoa. Olisi kummasti helpottanut näitä ensimmäisiä espanjankielisiä uimatreenejä! Miten en tajunnut?! Opettaja oli lyhentänyt nämä taululle kätevästi: B, C ja E. Oli kyllä ihan pakkoa kysyä, että mitähän lajia nämä kirjaimet mahtavat tarkoittaa.. :D Samoin jouduin kysymään, mitä tarkoittaa "escalera" (tikkaat/portaat), koska hän sanoi, että uintityyliä vaihdetaan escaleran kohdalla. Jouduin lähtemään ensimmäisenä liikkeelle, joten en voinut katsoa muilta mallia.. Noh, saanpahan ainakin aina muille aihetta nauruun. "Perdon, no lo entiendo..." (Anteeksi, en ymmärrä.)

Pelokkaana menen nukkumaan, sillä en kyllä varmasti pääse aamulla ylös sängystä näiden kylmiltään vedettyjen treenien jälkeen! Ei muuta kuin uudestaan ensi viikolla, astetta viisaampana!

2 kommenttia:

  1. Noniin, Santtuuu, nyt toimii Skype! :)

    Äipälle terkkuja.

    Besos, Maiju

    VastaaPoista
  2. No niin, vohdoinkin!
    Sovitaan skypetreffit joku päivä! :)

    besos

    -Sanna

    VastaaPoista