maanantai 2. marraskuuta 2009

Äiti visiitillä 28.10.-3.11.

Menin äitiä keskiviikkoiltana 11 aikaan vastaan Valencian kentälle. Oli niin kiva nähdä pitkästä aikaa! Tulimme taksilla mun kämpille ja menimme lähes suoraan nukkumaan. Torstaina mulla oli espanjaa ja muita tärkeitä luentoja 10-14.30. Jätin äitin tänne nukkumaan ja odottamaan, koska ei muutakaan vaihtoehtoa ollut. Äiti oli sillä aikaa kierrellyt lähikortteleita ja tutustunut mun asuinalueeseen.

Kun tulin kotiin, me lähdettiin bussilla keskustaan. Käytiin kävelemässä vanhassa kaupungissa ja kierreltiin vähän kaupoissakin, kuten El Corte Inglesissä. Käytiin maistamassa vähän tapaksia Plaza de la Reinalla ja sen jälkeen syömässä jossain espanjalaisessa ravintolassa pienen kadun varressa.


(Kuva Plaza del Ayuntamientolta, eli vanhan kaupungin keskusaukiolta.)

Perjantaina nukuttiin pitkään ja mentiin käymään rannalla. Käytiin rantakahvilassa kahvilla ja ihailtiin merimaisemaa. Tavattiin sattumalta myös Anni, joka käveli meitä vastaan. Mulla alkoi bars training -jumppatunti 16.30, joten lähdettiin kahvien jälkeen yliopiston kapusalueelle. Äiti odotteli mua reilun tunnin ajan kampuksella kirjaa lukien. Illalla mentiin syömään pippuripihvit hyvään, espanjalaiseen ravintolaan tähän ihan lähelle mun kotia. Olikin ensimmäinen pihvi täällä (köyhää opiskelijaruokaa sitä ennen..), joten maistui erityisen hyvälle punaviinin kera! Harmi, ettei otettu kuvaa ;)

Lauantaina kierreltiin lähes koko päivä vanhassa kaupungissa. Käytiin vähän ostoksilla ja nautittiin ihanasta ilmasta. Istuttiin välillä ulkona katukahvilassa ja katseltiin ohikulkijoita. Mentiin illemmalla syömään Carmenin alueelle Bodeguilla del gato -nimiseen espanjalaiseen tapaspaikkaan. Ruoka oli älyttömän hyvää, voin suositella! Sinne on pakko mennä uudestaan. Ihanaa, kun on niin lämmin vieläkin iltaisin, että kaikki ihmiset istuu ulkona syömässä / juomassa jotain. Vanhassa kaupungissa on kiva kävellä, koska siellä on arki-iltaisinkin hirveesti elämää. Toisin kuin Helsingissä..


(Kuvassa hai oceanográficon tunnelissa kuvattuna. Näytti niin pelottavalta, kun se tuli suoraan kohti!)

Sunnuntaina käytettiin kaikki energia La ciudad de las artes y ciencias - eli Valencian suuressa taide- ja tiedekeskuksessa. Keskukseen kuuluu muutakin, mutta Oceanogáfico ja Hemisféric saivat tällä kertaa riittää meille. Hemisféricissä on saman tyylinen elokuva, kuin Heurekassa Suomessa (pallon mallinen teatteri). Oceanográfico on vähän niinkuin Linnanmäen Sea Life, mutta niin paljon isompi ja hienompi! Siellä vierähtää helposti 3 tuntia aikaa, josta voi päätellä, että siellä on paljon nähtävää.

(Kuvassa delfiinishow Oceanográficossa)

(Kuva tunnelista, joita oli monta ja joista pisin oli 70 metriä!)

Illalla käytiin tässä ihan lähellä syömässä paljon kehutussa arabialaisessa ravintolassa, Balansiyassa. Ruoka oli tosi hyvää! Hummusta, viininlehtikääryleitä, couscousta, mureaa lammasta ja kanaa. Nam! :) Ruoan jälkeen poikettiin jälkiruokadrinkeille (Mojitoille) lähikuppilaan, koska oli taas niin imukavan lämmin ilta, että pystyi hyvin istumaan ulkona.



Maanantaina käytiin taas keskustassa kiertelemässä. Kyllä kelpasi shoppailla ja istua kahvilla, kun mittari näytti +29c! Voi että, millon tämä ilmasto lämpenee niin paljon, että saadaan suomeenkin näin lämmin marraskuu?! :D


Illalla pakkailtiin kamoja ja käytiin tässä lähellä italialaisessa ravintolassa syömässä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi - puolitettiin kaikki annokset, eikä siltikään meinattu jaksaa syödä!

Tiistaina aamulla heräsin 5.30 äitin kanssa, koska halusin varmistaa, että hän saa taxin. Monica oli soittanut taxin jo maanantaina, mutta taxia ei kuulunut eikä näkynyt. Onneksi sain huidottua yhden taxin pysähtymään (niitä ei täällä päin siihen aikaan ihan hirveästi liiku). Loppu hyvin, kaikki hyvin - äiti ehti koneeseen ja mä pääsin jatkamaan unia.



(Kuva Oceanograficon ympäristöstä, joka on laitettu niin hienoksi.)

(Kuvassa äiti ja La Ciudad de las Artes y las Ciencias)

Ja sitten loppukevennys:

Sain suostuteltua äitinkin kuvaan!:)

Kiitos äiti, oli hauskaa!! :)

2 kommenttia:

  1. Voi että miten ihana matkakertomus äidin visiitistä! <3

    Ja hyviä kuvia! *Tahtoo myös Valenciaan Sannan luo kylään* :)

    VastaaPoista
  2. Tietty, meilä oli niin kivaa äipän kaa <3
    Mitä muuta nyt voi olettaa.. Mut hei kyl sunkin täytyy tulla tänne, joohan? ;) besos!! <3

    VastaaPoista