sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Gastronomia messut Alicantessa

Gastronomiamessut Alicantessa (Lo mejor de la gastronomia) olivat jo 10.11. tiistaina, mutta koska olen vähän laiska, en ole saanut aikaiseksi päivittää kuvia blogiin. Pahoittelen! Mentiin messuille siis gastronomia-kurssin kanssa. Meille oli tilattu bussi klo 10.00 kampuksen portin eteen, mutta espanjalaiseen tyyliin bussi saapui 10.45. Koko ryhmä odotti bussia siis 45 minuuttia. Alicanteen on Valenciasta noin 180km, joten matka oli suunnilleen pari tuntia. Bussi pysähtyi matkan puolivälissä huoltoasemalle. Ihmettelimme, että tarvitaanko me muka taukoa näin lyhyellä matkalla, kun ollaan muutenkin jo lähes tunti myöhässä. No ei. Pysähdyksen syynä oli bussikuskin lakisääteinen lepotauko, 45minuuttia, joka sattui sopivasti juuri tähän aikaan! Siinä me muut sitten pyörittiin huoltiksella 45 minuuttia, kun bussikuski piti lounastaukoa. Niin espanjalaista! :D

Ehdittiin kuitenkin pyöriä messuilla ihan riittävästi. Onneksi. Räpsin myös joitain kuvia, tässä esimerkiksi kokonainen sika vartaassa.
Messut oli hienot. Näytteilleasettajat olivat oikeesti panostaneet. Siellä oli viinin maistajaisia, juustoja, suklaata yms. Ja kilpailu, kuka kokkaa parhaan tortillamunakkaan! :D


Valencian osasto. Valencia on kuuluisa kakista (toiselta nimeltään muistaakseni persimon), sitruksista ja riisistä (paellasta), kuten taustalla olevasta taulusta voi lukea. Pakko mainita, että täällä on tosiaankin tosi hyviä appelsiineja! Olen yrittänyt syödä appelsiinin päivässä, jos se pitäisi läkärin loitolla (niinkuin omena) - mutta silti olen taas ollut viime viikon kipeenä! Ei siis toimi ainakaan mun kohdalla. Mutta jatkan appelsiineilla herkuttelua silti, koska ne on niin hyviä. Appelsiinipuita on täällä kaikkialla, muun muassa matkan varrella, kun kävelen yliopistolle. Mietin aina, saakohan niistä ottaa appelsiineja, jos ylettyy? Ne näyttää niin houkuttelevilta! :)


Maailman pisin turron. Turron on tyypillinen espanjalainen mantelista tehty makeinen. Se on siis jouluherkku, jota nyt juuri parhaillaan on kaikki kaupat täynnä. En ole vielä ehtinyt maistamaan, koska ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta kai sitä täytyy edes kerran maistaa tässä ennen joulua.. (söisin kyllä mielummin fazerin sinistä ;)


Mugan osastolla valmistettiin barricoita, eli viinitynnyreitä. Tosi mielenkiintosta nähdä livenä, koska viinikurssilla juuri käytiin läpi niiden valmistusta. En ole ikinä tajunnut, miten tarkkaa hommaa viinin tuotanto oikeasti on. En tajunnut, että oikeasti olisi merkitystä, missä päin maailmaa puu (tammi) on kasvanut, josta barrica valmistetaan! Mutta sillä on merkitystä, se vaikuttaa viinin aromeihin. Ja tosiaan nämä tynnyrit tehdään ihan käsityönä..


Yhdellä osastolla oli mojito-baari, josta käytiin Annnin ja Leenamarian kanssa ostamassa mojitot. Siinä niitä juodessamme tutustuttiin johonkin paikallisiin ravintoloitsijoihin, jotka meiltä kysymättä tilasivat meille toiset mojitot. Eikä sekään riittänyt, vaan he halusivat välttämättä tarjota meille messujen parasta viiniä Mugan osastolla. Viinin kanssa saatiin vähän tapaksiakin.. Oli muuten ihan älyttömän hyvää viiniä. Parasta, mitä olen ikinä maistanut. Huhhuh, onneksi piti lähteä pian bussiin ja kotiin, koska viinin maistelu mojitojen jälkeen ei ole ihan kaikkein järkevin vaihtoehto.. Sanotaan vaikka näin, että bussimatka kotiin sujui aika leppoisasti ;)


Ja taas löyty tällänen.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti