tiistai 22. syyskuuta 2009

Ensimmäiset päivät yliopistolla

Maanantai oli ensimmäinen päivä yliopistolla. Kämppäni on loistopaikalla, sillä kävellen yliopistolle kestää 5-7 minuuttia. Ei paha! Tottuu vähän liian hyvälle...

Menin klo 9 jonottamaan international officen eteen, enkä todellakaan ollut yksin. Jonossa kesti kaksi tuntia. Kun vihdoin pääsin vastaanotolle, sain kuulla, etten voi ilmoittautua yliopistoon ilman kopiota eurooppalaisesta kelakortista. Olin juuri illalla ottant sen pois kansiosta, koska ajattelin, etten tee sillä mitään yliopistolla. Jäi siis aika turhaksi koko reissu, sillä en saanut salasanojani intranettiin. Sain kuitenkin vähän selvyyttä kursseihin: Meillä on kuukausi aikaa käydä eri kurssien luennoilla ja tehdä muutoksia kurssivalintoihin.

Visiitin ja jonotuksen jälkeen kävin lounaalla kavereiden kanssa. Klo 15 menin kuuntelemaan yhtä luentoa. Luento oli englanniksi, koska se oli yksi valitsemistani englanninkielisistä kursseista. Joku food productions-- oli kurssin nimi. Professori oli vanha mies, joka osasi todella huonosti englantia. Puolitoista tuntia tuntui ikuisuudelta, koska puhe oli niin hidastempoista. Mietinkin, että kannattaako luennoilla käydä istumassa, kun ei siellä opi mitään. Samat asiat voin lukea kirjasta paljon nopeammin! Täytyy hieman harkita.

Tänään tiistaina kävin yhdellä luennolla, joka pidettiin espanjaksi. Gastronomiaa ja ruoan historiaa. Tosi mielenkiintoisen oloinen kurssi! Ymmärsinkin suurimman osan luennosta, sillä professori puhui hitaasti ja selkeästi espanjaa (mikä on harvinaista). Ilmeisesti hän tiesi, että luokassa istuu monia erasmus vaihtareita.. :) Kurssilla on jotain kokkaustakin tiedossa ja muunmuassa jotain huippukokkeja tulossa vierailulle. Kuulostaa hyvältä. Jos en muuta opi, niin ainakin saan kuunnella ja oppia espanjaa. Taidan uskaltautua muillekin espanjankielisille kursseille.

Kampusalue on valtava, varmaan kilometrin molemmilta sivuilta. Alueella on tienviitat, kuin pienessä kylässä. Alueella on myös pari tenniskenttää, yleisurheilukenttä, kiipeilykallio, uimahalli, kuntosali, kymmeniä kahviloita yms. Se on siis ihan valtava ja ilman karttaa sinne eksyisi. :D Tässä pari kuvaa kampusalueelta (alemmassa näkyy tenniskentät).



Pakko vielä mainita pieni yksityiskohta, jota varmasti jään kaipaamaan suomessa. Kävin tänään hakemassa kahvin ennen luennolle menoa. Kahvi maksoi 0,65e, eli vähemmän kuin suomessa Unicafessa (opiskelijaruokalassa). Kahvi ei kuitenkaan ole mitään päivän seissyttä suodatinkahvia termoskannussa, vaan se tehdään aina odottaessa espressokeittimellä ja tarjotaan oikeista posliinikupeista pahvimukin sijaan. Tuntuu niin hassulta, että samaa palvelua, jota suomessa saa 3-5 eurolla starbucks:ta tms kahvilasta, saa täällä opiskelijakahvilasta 65 sentillä!

3 kommenttia:

  1. Moi,

    Kuulostaa ja näyttää mukavalta opiskelulta! Toivottavasti viihdyt jatkossakin yhtä hyvin. Terkkuja Masalta, Mummilta ja kaikilta työkavereilta!

    Sirpa :)

    VastaaPoista
  2. Moikka Sanna, sain Sirpalta blogisi osoitteen ja päätin heti lähettää terkut ja halit! Kateellisena katselin kuvia - muy buen - ja jatkan haaveilua sapattilomasta etelän lämmössä. Onneksi syyskuu on ollut kuin lehmän henkäys ja kesä jatkunut. No nyt töihin, ennen kuin pomo käskee...

    t. Tarja täältä Enderosta

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Mukava huomata, että joku on käynyt lukemassa tätä :)

    Terveisiä kaikille Enderolle ja tietenkin Sirpan välityksellä erityisesti Masalle ja Mummille!!

    Olen viihtynyt loistavasti, toivottavasti sama fiilis jatkuisi loppuun saakka. Tänään olen sairastellut kotona, mutta onneksi olisi muutenkin ollut vapaata koulusta. Kyllä tämä tästä helpottaa, kun vaan malttaisi levätä tarpeeksi..

    VastaaPoista