perjantai 11. syyskuuta 2009

Gandiassa edelleen

Aqui todo es bien. Hablo un poco español.. Täytyy kyllä tehdä kovasti töitä sen eteen, koska pääsin alkutestin jälkeen jatkoryhmään.. Meillä oli siis maanantai aamuna alkutesti - 100 kysymystä, joissa oli aina 4 vaihtoehtoa. Oli tosi vaikeeta ja suurin osa meni vähän arvaamalla. No, se aiheutti tietenkin sen, että "pääsin" ylemmälle tasolle, koska oli hyvä tuuri. Meidät jaettiin noin 8 ai 9 ryhmään, joka ryhmässä on noin 20-25 henkeä. Meillä on super mukava opettaja Diana. Diana ei puhu meille ollenkaan englantia, vaan pelkkää espanjaa. On siis pakko ymmärtää ja oppia! Jotkut vaikeimmat kielioppiasiat tuntuu tosi hankalilta, mutta kyllä sitä yllättävän hyvin ymmärtää. Olisi tietenkin helpompaa, jos osaisi asiat jo ennestään ja tää olis pelkkää kertausta.. =D Sanasto ja verbit on aika hakusessa, kielioppiasiat on jotenkin helpompia.

Iltaisin täällä on aika väsynyt, koska koko päivän joutuu tsemppaamaan aika kovasti. Puhutaan erasmusten kesken englantia (joka sekin teettää töitä!), kuuntelen koko koulupäivän pelkkää espanjaa jne. On siis aika raskasta. Onneksi raskaan koulupäivän jälkeen pääsee rannalle löhöilemään ;)

Meillä oli keskiviikkona sand castle competition eli hiekkalinnanrakennus kilpailu (hmm mites tää suomen kieli menikään, ehkä toi kirjotetaan yhteen?!) :D Saatiin siis 2 tuntia aikaa rakentaa hiekkalinna rannalle 6-8 hengen ryhmissä. Me tehtiin meidän ryhmän kanssa iglu ja eskimo siihen viereen. Hiekkalinnoista tuli tosi hienoja! Enkö edes palanut, vaikka aurinko paistoikin pilvettömältä taivaalta ja olin ihan valkonen ;) Hiekkalinnoista otettiin kuvat ja ne laitetaan UPV:n (universidad polytecnica de valencia) nettisivuille, josta opiskelijat ja opettajat voivat äänestää voittajaa. It was fun!

Hmm. Päivät menee täällä tosi nopeesti. Huomenna on jo lauantai! Huomenna meinaan opiskella, koska meille tuli hirveesti kotitehtäviä. Meillä on huomenna myös joku retki rannalle, mutta siitä myöhemmin lisää. En tiedä muuta, kuin että se on Denia beach ja tästä vähän etelään päin. Kuvassa näytti ihanalta paikalta!

Kiva kun olitte kommentoinut tekstiä - huomasin että joku edes on käynyt lukemassa tätä! :) Omaksi iloksenihan tätä enemminkin kirjotan.. Ja toisaalta siksi, ettei tarvitse kirjotella kaikille niin paljon sähköposteja.

Me lähdetään johonkin welcomming partyihin Poco Locoon. Fiksua, kun täällä baarit aukee 4.30 ja menee kiinni 8-9 aikaan aamulla! Espanjalaiset on ihan outoja.. :D

Ei muuta tällä kertaa, halauksia ja terveisiä! :)

4 kommenttia:

  1. Haleja sinnekin! :) Ja tsemppiä kielten opiskeluun! :)

    VastaaPoista
  2. Santtu hei! Mitä jos tulisin kylään lokakuun alussa? Sopis just hyvin tohon viikolle 41. Esim. ti-pe? Mahtuuko sun kämpille ylipäätään yöksi, vai onko mentävä hotelliin?

    Tietty voidaan tästä jutskaa esim. sähköpostillakin. Vai saako sulle soittaa?

    VastaaPoista
  3. Moi! Kuulostaa tosi kivalta kaikki mitä siellä tapahtuu! Ja toi on kyl hyvää harjotusta ku opiskelee vaan espanjaks ja sit treenaa englantia vapaa-ajalla. Laita jotain kuviakin ni nähdään, mimmosta siel on :)

    Haleja takas!

    VastaaPoista
  4. Heh mukavaa lueskella näitä juttuja ja miten eri tavalla ihmiset ottaa samat kokemukset :) ... ja taidat jo tietää että se oli Coco Loco ;)

    Markus T.

    VastaaPoista