lauantai 5. syyskuuta 2009

Perillä Valenciassa

No niin, vihdoinkin Valenciassa! Lähdin eilen (perjantaina 4.9.) klo 17.25 lähtevällä koneella. Kone oli perillä 20.20 Barcelonassa. Siellä hyppäsin taxiin ja menin Barcelona Nord -bussiasemalle. Vähän kun meidän Kamppi, muttei niin hieno ;) Taxikuski innostui puhumaan hirveellä vauhdilla espanjaa, kun erehdyin sanomaan, että osaan pikkasen. No, kyllä se sit tajus, että enhän mä mitään ymmärrä.. Sen sain selvää, että Barcelona on hieno kaupunki ja että ilma siellä oli jo kylmenemässä - koska oli enää +27 astetta lämmintä. Kuski ihmetteli myös, miksi lähden suoraan Valenciaan, siis miksi en jää muutamaksi päiväksi ensin Barcelonaan.. Kaikki muu meni ihan ohi. :D

Bussiasemalla oli yllättävän paljon porukkaa. Menin infotiskille jonottamaan lippua ja kysymään neuvoa. Sanakirjan kanssa siinä jonossa opettelin, että mitä pitää sanoa. Sain kuin sainkin lipun oikeaan bussiin. Ja espanjalaiseen tapaan tyttö tiskillä sanoi, että bussi lähtee "laiturista 23 tai 24 tai ainakin jostain sieltä päin". :D No, lopulta se lähti laiturista 24. Kävin ostamassa patongin ja vesipullon matkaksi, koska olin kuolemaisillani näkään. Bussi lähti 22.30.

Bussi oli melkein täysi, mikä oli aika yllättävää. Olin kuvitellut, että olen varmasti melkein ainoa matkustaja. Bussi pysähtyi kerran jättämään porukkaa pois kyydistä. Kerran pidimme 30min tauon jossain huoltoasemalla. Loppumatka ajettiin pysähtymättä Valenciaan. Perillä Valenciassa 3.40. En oikein uskaltanut nukkua, vaan torkahtelin pieniä pätkiä matkan aikana. Oli vähän väsynyt olo perillä.

Valenciassa hyppäsin ulos bussiasemalta ja etsin papereistani tulevan kämppikseni Monican numeron. Laitoin viestin hänelle ja varmistin vielä osoitteen. Osoite oli oikein ja Monica oli hereillä, jes! Taxikuskit etsivät joukolla kartasta kyseistä osoitetta, mutta löysivät sen vihdoin. Kukaan ei puhunut sanaakaan englantia, joten oli taas pakko käyttää lähes olematonta espanjan taitoa apuna.

10 min ajon jälkeen olimme oikealla kadulla. Taxikuski pysäytti taxin ja selitti kovasti espanjaksi jotain. Ymmärsin, että hän ei näe mikä taloista on numero 23, vaan minun pitäisi itse etsiä oikea talo. Maksoin taxin ja mietin, miten ihmeessä löydän oikean kämpän kahden matkalaukkuni kanssa pilkkopimeässä. Juuri kun lähdin kävelemään, Monica tuli kulman takaa ja kysyi, olenko Sanna. Olin siis lähes oikeassa kohdassa ihan sattumalta!

Asunto on 4. kerroksessa, mutta onneksi talossa on hissi. Keittiö, olohuone/ruokailutila, 4 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, 2 parveketta. Toinen parveke on keittiön vieressä ja siellä on pesukone. Toinen parveke on Monican huoneen perällä. Hän näytti illalla, että siltä parvekkeelta näkyy suoraan meidän yliopistolle. Ei siis paha matka ollenkaan! :)

Kaksi makuuhuonetta on nyt tyhjillään, koska niissä asuvat Maria ja Marina ovat käsittääkseni vanhempiensa luona. Kaikki kolme kämppistä ovat siis usein poissa, koska he asuvat "vapaa-aikanaan" vanhempiensa luona. Monica tuli tänne 28.8. koska hänellä alkoi tenttikausi. Mietin, joudunkohan olemaan täällä paljonkin ihan yksinäni? Saa nähdä..

Tässä kämppäni ulkopuolelta kuvattuna :) Neljäs kerros, kuten suomessakin!

5 kommenttia:

  1. Hyvä että olet päässyt turvallisesti perille! Toivottavasti Valencia näyttää päivänvalossa kivemmalta. Ja toivottavasti löydät peitto- ja tyynykaupan tänään, kun ne ei mahtuneet matkalaukkuun.

    VastaaPoista
  2. Voihan sinne espanjaan vaikeastikin matkustaa. ;)

    VastaaPoista
  3. Taxi on suomeksi taksi. ;)

    Kivaa kun kirjoitat blogia, täältä kotisohvalta on hyvä seurailla sun elämää.. Onneksi täällä paistaa tänään myös aurinko, mutta noista lämpötilalukemista ei voi olla muuta kuin kade! :)

    VastaaPoista
  4. Monica on niin kiltti (mun vuokraemäntä/kämppis), että se oli ostanut mulle peiton. Tyynykin on. Harmittaa vaan, että otin lakanat mukaan, koska ne on ihan väärän kokoiset! Tyynyt on täällä kapeita ja koko sängyn levyisiä. :D

    Anteeksi, kirjotusvirheitä voi tulla paljonkin, kun tolla miniläppärillä kirjottelee. Mutta taxi oli ihan tietoinen virhe - mun mielestä taksi kuulostaa ja näyttää yhtä tyhmältä kun pitsa tms. ;)

    VastaaPoista
  5. Mut jos tekstissä lukee tsiljoona kertaa taxi, se pistää silmään! Mutta mä olenkin kielipoliisi...

    Pizza on kyllä munkin mielestä pizza, mutta taksi on kyllä taksi. ;)

    Mut joo, unohda suomenkieli ja keskity espanjaan! :))

    VastaaPoista