sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Melkein terveenä taas

Enhän mä tietenkään selvinnyt kouluun, tylsää. Jäi siis keskiviikko ja torstai kokonaan väliin. Nukuin torstaina kaksi kertaa 3 tunnin päiväunet, vaikka olin nukkunut yöllä 11 tuntia. En siis todellakaan ollut kunnossa!

Perjantaina menin yliopistolle vähän puolikuntoisena, koska tiesin, että meillä on vain yksi luento. Meillä oli "Introduction to Economics" -kurssin ensimmäinen luento. Luennon piti alkaa klo 11 ja päättyä 14.30. Opettaja oli käynyt kirjoittamassa taululle, että luento alkaakin vasta 12.30. No, odottelimme 1,5 tuntia ja menimme takaisin luokkaan. Opettaja tuli luokkaan muutamaa minuuttia vaille 12 ja pahoitteli kovasti myöhästymistään. Hän kertoi, että hänellä on toisessa rakennuksessa luento joka perjantai klo 12.30 saakka, joten joudumme aloittamaan luennot 1,5 tuntia myöhemmin. Luulimme, että luennon loppu siirtyy automaattisesti 1,5 tuntia myöhemmäksi, mutta ei. Opettaja sanoi, että ette te kuitenkaan jaksa kuunnella niin kauaa, joten lopetetaan samaan aikaan, kun on sovittu (14.30). Ei menisi Suomessa läpi! :D

Kurssi vaikuttaa melko haastavalta, koska kaikki asiat on ihan uusia ja vaikeita. Onneksi kurssi pidetään englanniksi ja opettaja puhui ihan hyvin englantia.


Perjantai-iltana menimme Carolinan luokse laittamaan ruokaa. Teimme salaattia, pastaa ja jauhelihakastiketta. Istuimme siellä iltaa samalla porukalla, joka on pysynyt melko tiiviinä Gandiasta asti. Meillä on aina tosi hauskaa yhdessä; minä ja Anni Suomesta, kaksi Carolinaa Saksasta, Koos ja Marteen Hollannista, Cory USA:sta ja Milou Hollannista. Ilta meni ihan mukavasti, kunnes menimme käymään kattoterassilla, johon Carolina oli saanut avaimen. Kävimme vain kurkkaamassa millainen terassi siellä on ja menimme takaisin Carolinan asuntoon. Poislähtiessämme Anni ei huomannut porrasta oven takana ja hän kompastui. Horjahtaessaan hän otti tukea seinästä - mutta siinä seinällä olikin joku ihmeellinen sähkökaappi tai vastaava, jossa oli lasiset ovet. Annin käsi meni lasiovesta läpi ja hän sai tosi pahoja viiltoja käsivarsiinsa. Soitimme ambulanssin ja Anni joutui lähtemään. Hän sai yhteensä 18 tikkiä.. Nyt kaikki on onneksi hyvin, mutta loppuilta meni vähän pilalle, kun kaikki olivat niin huolissaan, miten Anni voi :)

Lauantaina oli vuorossa fudismatsi; menimme katsomaan Valencia-Madrid ottelua läheiselle "Estadio de Mestalla"-stadionille. Se on tästä kävelymatkan päässä, joten ennen ottelua kutsuin kaikki luokseni tekemään ruokaa. Siitä on näköjään muodotunut jo tapa, koska tuntuu ettei ikin tarvitse kokata yksin! Teimme tällä kertaa pikaruokaa; hampurilaisia, ranskalaisia ja salaattia. Meille tuli hirveä kiire otteluun, joten jätimme tiskit ja siivoamisen odottamaan.


Fudismatsi oli mahtava! Espanjalaiset todellakin ovat hulluna jalkapalloon. Ihan uskomatonta, miten kova meteli ihmisistä voi lähteä! Madridin kannattajat käyttäytyivät juuri niin, kuin tv:stä on joskus vilaukselta nähnyt. Se aluksi oli jopa vähän pelottavaa.. Poliisit olivat heidän ympärillään mellakkavarustuksissa! Valencia pelasi paremmin koko pelin ajan ja tilanne oli loppuun asti 2-1. Lisäajalla Madrid sai tasoitusmaalin ja peli vihellettiin poikki, joten se päättyi 2-2. Matsin jälkeen tulimme takaisin, söimme jäljelle jääneitä ruokia, siivosimme jäljet ja pelasimme "piirrä ja arvaa"- peliä, joka oli tosi hauskaa! :D

Tänään siivosin koko kämpän, koska halusin yllättää kämppäkaverini. Kaikki kolme olivat viikonlopun vanhempiensa luona, joten olen ollut yksin. Yleensä siivous on jaettu osiin niin, että yksi siivoaa keittiön, yksi parvekkeen, yksi olohuoneen ja yksi käytävän. Koska jouduin kuitenkin tekemään lattianpesuvedet ja muut oman huoneen siivoamista varten, ajattelin saman tien siivota koko kämpän :D Kätevää..

Illalla olimme vanhassa kaupungissa Valencian keskustassa suunnilleen samalla tutulla porukalla. Kävelimme ympärinsä ja kävimme syömässä tapaksia. Jälkkäriksi ostimme jäätelöt ja menimme puistoon syömään niitä. Mukavan rauhallinen ilta.


Koko viikonlopun on ollut vielä tavallista nuhaa ja kurkkukipua, mutta koska järjetön väsymys on ohi, en ole välittänyt. Luulen siis, että tauti on voiton puolella. Huomenna on vapaata koulusta, koska mulla ei ole yhtään luentoja maanantaisin. Saa siis nukkua pitkään ja mennä vähän shoppailemaan!:)

2 kommenttia:

  1. Voi ei, kuulostaa ihan mahtavalta taas! :)) Kiva kuulla että sä nautit olostasi siellä. I'm happy for u! Ja pian tulen kyllä käymään..

    Paranemisia! :)

    t. isosisko joka on 38,5C kuumeessa...

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että voit jo paremmin, mut hui kauhee mitä Annille kävi! Toivottavasti käsi paranee pian. Kerro muuten Annille terkut multa. Hauskaa, että ootte löytäny jo heti aluks tommosen mukavan porukan sieltä :) Mä hengasin kans eniten vaihdossa niiden tyyppien kaa, jotka tapasin heti ekalla viikolla.

    -Laura

    VastaaPoista